Vreemde Eend fullscreen

Vreemde Eend

SALLY Dansgezelschap Maastricht & Het Laagland presenteren: Vreemde Eend
Een speelse mix van dans & theater voor iedereen van 4 tot 104 jaar

“Goeiemorgen Buur, Goeiemorgen Buuf!” 

Alles is netjes, rustig en onder controle in de straat van Buuf en Buur. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. Met de komst van deze vreemde eend wordt de straat op zijn kop gezet. Staan Buuf en Buur open voor deze nieuweling? Is er wel plek op het picknick-kleed voor een derde persoon? En wie is hier nu eigenlijk de vreemde eend?

Een actueel verhaal, verpakt in een mix van spetterende dans en spel. Ruim 10 jaar na de eerste versie van SALLY Dansgezelschap Maastricht krijgt deze Vreemde Eend een vers verendek, in samenwerking met theatergezelschap Het Laagland. Voor vreemde eendjes, tweetjes en álle anderen van 4 tot 104 jaar. 

Voor het eerst werken SALLY Dansgezelschap Maastricht en Het Laagland samen aan één bijzondere theaterproductie. SALLY maakt voorstellingen waarin hedendaagse dans en actuele maatschappelijke thema’s samensmelten in een dynamische en hartverwarmende danstaal. Het Laagland maakt theater waar je van groeit. Met eigenzinnig kwaliteitstheater moedigen wij kinderen en volwassenen aan hun eigen drijfveren te ontdekken: wie ben je, wat kan je en waar wil je voor gaan.

Stefan Ernst (choreografie): “Deze voorstelling is herkenbaar op allerlei niveaus; zowel op scholen als in het theater voor kinderen en hun ouders werd de thematiek tien jaar geleden, in de originele versie, al heel goed begrepen. Tien jaar later leeft de problematiek nog steeds. We kunnen niet ontkennen dat op grote schaal nog steeds wantrouwend gekeken wordt naar iemand die enigszins anders oogt. Menig politiek leider stookt dat vuur extra op. Als je dat ziet, dan is het alleen maar goed om deze voorstelling terug te halen; hij stond sowieso al een tijdje op mijn verlanglijstje, net als de samenwerking met Het Laagland. Dat die twee wensen nu gecombineerd kunnen worden is een hele fijne match.”

Inez Derksen 
(regie): “Buiten mijn vak om als regisseur, is dansen het liefste wat ik zelf doe. En dat was al zo als kind. Nu ik in de gelegenheid ben om samen met Stefan Ernst dans en theater te samen te voegen, ervaar ik dat als een inspirerende speeltuin. En ik kijk ernaar uit dat we op zeer speelse wijze zo’n waardevol en actueel verhaal kunnen delen met een heel jong publiek én met hun ouders. Over de impact van elkaar buitensluiten als de angst voor het vreemde en onbekende het wint van onze natuurlijke nieuwsgierigheid.”

www.sallydm.nl/voorstelling/vreemde-eend/

Plaats reactie