Vreemde Eend lesbrief

Binnenkort bezoekt u met uw leerlingen de voorstelling Vreemde Eend, een coproductie van SALLY Dansgezelschap Maastricht en Theatergezelschap Het Laagland. Download de VREEMDE EEND lesbrief 2019 (PDF).

Een goede voorbereiding op dit bezoek helpt om er een betoverende belevenis van te maken. Daarom hebben wij deze lesbrief voor u ontwikkeld. In de lesbrief vindt u de beschrijving van een serie speelse en dansante opdrachten die u samen met uw leerlingen kunt uitvoeren. U kunt ervoor kiezen om de opdrachten na elkaar te doorlopen, maar ze zijn ook los van elkaar als energizer in te zetten. Deze opdrachten kunt u zowel voor als na uw bezoek aan Vreemde Eend met de leerlingen uitvoeren. Wanneer u de opdrachten na het bezoek doet, kunt u bij elke opdracht steeds verwijzen naar de voorstelling. De opdrachten die in deze lesbrief zijn beschreven, sluiten aan bij de natuurlijke bewegingsdrang en mogelijkheden van de leerlingen. Om hen nog meer te stimuleren in dans, kunt u de elementen tijd, kracht en ruimte (danselementen) toevoegen aan iedere opdracht. In dit document vindt u meer uitleg over deze elementen en hoe u deze kunt toepassen. Al ons educatiemateriaal is te vinden op www.ikwilmeersally.nl en www.hetlaagland.nl/scholen/educatiemateriaal.

Bij de beschrijvingen van de dansopdrachten worden tevens voorstellen voor muziek gegeven. Op onze educatieve website www.ikwilmeersally.nl vindt u deze muziek en ander leuk dansnieuws. Het is niet toegestaan deze muziek voor andere doeleinden te gebruiken.

Tot slot wensen wij u en uw leerlingen veel plezier bij de voorbereidingen.

Tot dan(s) bij de voorstelling Vreemde Eend!
SALLY Dansgezelschap Maastricht en Theatergezelschap Het Laagland

www.sallydm.nl/voorstelling/vreemde-eend/

Plaats reactie