Dekbed (4+)

Stel je voor….

Adem uit en ik laat me achterover vallen, mijn kussen vangt me op. Het licht gaat uit en mijn ogen vallen dicht. Beer slaapt links van me, Apie aan de andere kant en Nijn boven mijn hoofd. Houden jullie alles goed in de gaten?

Truste . . . Ik ben er klaar voor!

Lees meer »

Dansbewegingen

Hoe voer je dansbewegingen uit? De dansers laten het zien in dit slow motion filmpje!

Patrizio

Patrizio Bucci (Italië)

150725-projectsally-21249-A4

1.Vanaf welke leeftijd wist je dat je wilde dansen?

“Ik ben begonnen met dansen toen ik 11 jaar was. Toen heb ik besloten dat ik een professionele danser zou worden.”

2.Wat betekent dansen voor jou?

“Wat ik het leukste aan dansen vind zijn de uitdagingen die je steeds tegenkomt. Fysiek en mentaal. En ik hou van de wiskundige precisie ervan.”

3.Wat doe je als je niet aan het repeteren of optreden bent?

“Ik mijn vrije tijd maakt ik graag video’s/ Ik hou van mijn DSLR (digitale spiegel reflex camera) en de dingen die ik ermee kan creëren.”

Bio Patrizio
Patrizio Bucci is afgestudeerd aan de dansopleiding van het Centro di Danza Balletto di Rome in Italië. Vervolgens danste hij in diverse Italiaanse producties. In 2012 verhuisde hij naar Nederland om te dansen bij Noord Nederlandse Dans. Sinds 2013 danst Patrizio bij Project Sally. In de choreografische residenties van Project Sally heeft hij reeds zijn eerste stappen als choreograaf gezet.

Morgane

Morgane Michel (Frankrijk)

150725-projectsally-21223-A4

1.Vanaf welke leeftijd wist je dat je wilde dansen?

“Ik begon met dansen op mijn 4e. Toen ik 10 jaar was ben ik turnen gaan doen en toen heb ik even niet zoveel meer gedanst. Na een paar maanden miste ik het dansen heel erg, maar ik moet wachten op het nieuwe jaar om weer te gaan dansen. Dat wachten was erg moeilijk. Toen ik weer kon starten met dansen ben ik fulltime gaan dansen en wist ik dat ik de rest van mijn leven wilde dansen.”

2.Wat betekent dansen voor jou?

“Dansen is fantastisch, er zijn zoveel verschillende aspecten. Het lichaam en de hersenen moeten samenwerken. Ik hou van het gevoel van spierpijn na een dag hard werken. Ik hou ook van de muzikaliteit, dansen met live muziek is het beste wat er is. Je voelt zoveel kracht als alles samenkomt. Ik vind het ook erg fijn om met een danser samen te werken, soms heb je een geweldige connectie en soms niet, maar als je lang met iemand samenwerkt leer je elkaar goed kennen. Dans brengt ook zoveel emoties. De choreografen waar je mee werkt leren je zoveel over jezelf en helpen je met het ontwikkelen van je lichaam, hersenen en techniek.”

3.Wat doe je als je niet aan het repeteren of optreden bent?

“Ik hou ervan om met mensen te praten, films te kijken, naar een galerij te gaan. Ik ga graag wandelen, de omgeving bekijken en andere mensen bekijken en me voorstellen hoe hun leven eruit ziet. Ik vind het ook fijn om gewoon thuis te zijn. Ik hou van simpele dingen en ervoor zorgen dat mijn lichaam genoeg uitrust.”

Bio Morgane
Morgane Michel studeerde aan de balletschool in Nantes (FR) en het Conservatoire National Supérieur de Danse in Parijs. Daar danst zij vervolgens bij het Contemporary Junior Ballet. Tot 2013 danst ze onder artistieke leiding van Stephen Shropshire bij Noord Nederlandse Dans in Groningen. Voor Project Sally Maastricht danste ze eerder in Jeuk, Bull’s eye en Danse D’ouverture.

Reginald

Reginald Lefebvre (Frankrijk)

150725-projectsally-21201-A4

1.Vanaf welke leeftijd wist je dat je wilde dansen?

“Ik was te klein om me daar bewust van te zijn. Mijn moeder wist het eerder dan ik. Op een dag sprak mijn judo-leraar met mijn moeder en zei: ‘je zoon is mijn zijn tegenstander aan het dansen in plaats van vechten.’ Toen ben ik gestopt met judo, begonnen met dansen en nooit meer opgehouden omdat school ook niet echt mijn ding was.”

2.Wat betekent dansen voor jou?

“ Dansen maakt me blij. Ik denk dat ik altijd gelukkig wil zijn, dus gewoon nooit stop met dansen. Ik ben echt mezelf als ik aan het dansen ben omdat ik zo van dansen hou. Als je me op een dag niet meer ziet dansen dan gaat het denk ik niet zo goed met me.”

3.Wat doe je als je niet aan het repeteren of optreden bent?

“Ik ben verslaafd aan muziek. Ik luister altijd naar allerlei soorten muziek. Als ik bezig ben met koken, opruimen en soms zelfs als ik slaap. Ik het weekend ga ik vaak opzoek naar een café of iets dergelijks om naar muziek te luisteren te dansen en gezellig met vrienden te zijn.”

Bio Reginald
Reginald Lefebvre studeerde in 2013 af van het Conservatorio Superior de Danza de Madrid. Hiervoor studeerde hij in Lausanne aan de Rudra Béjart School waar hij danste in het Béjart Ballet. In 2013 startte hij met dansen bij IT Dansa. REVOLT is de eerste productie van Reginald bij Project Sally.

Luis

Luis Pedraza Cedrón (Spanje)

150725-projectsally-21269-LR

1.Vanaf welke leeftijd wist je dat je wilde dansen?

“Ik ben met dansen begonnen toen ik 8 was. Maar zelfs toen ik 19/20 was, was ik er nog niet van bewust dat dansen meer zou worden dan gewoon een hobby.”

2.Wat betekent dansen voor jou?

“Het is voor mij meer dan liefde voor dansen, ik ben eraan verslaafd. Ik moet dansen. Ik moet mezelf kunnen uitdrukken in een andere manier dan we doen in het dagelijks leven.”

3.Wat doe je als je niet aan het repeteren of optreden bent?

“Ik hou erg van films en voetballen met vrienden. En ik vind het erg leuk om te karten.”

Bio Luis
Luis Pedraza Cedrón studeerde onder andere aan de Royal Academy of Dance in Londen en aan het Conservatorio Professional Municipal de Danza de Ribarroja del Turia in Valencia. Vervolgens danst hij bij het Baltic Dance Theatre in Polen en bij IT Dansa in Barcelona. Hij danste daar onder andere in werk van Sidi Larbi Cherkaoui en Ohad Naharin. Bij Project Sally Maastricht was hij eerder te zien in de choreografische residentie van Patrizio Bucci die voor hem een solo creëerde.

 

Gino

Gino (Nederland)

150725-projectsally-21184-A4

1.Vanaf welke leeftijd wist je dat je wilde dansen?

“Ten eerste wil ik mijn dans coaches coaches Carla van Driel  en Catarina Campinas Furtado bedanken. Zij hebben we altijd gesteund en de motivatie gegeven om door te gaan. Ik ben begonnen met dansen toen ik 12 was. Ik heb er nooit echt over nagedacht om een danser te worden, ik ben er meer gewoon ingerold. Ik heb breakdance lessen gevolgd, maar dat was het niet helemaal. Toen ben ik overgestapt naar een theaterschool die gecombineerd werd met de middelbare school. Nu ik ben afgestudeerd van Codarts kan ik de wereld in en de danswereld ontdekken.”

2.Wat betekent dansen voor jou?

“Dansen is het delen van inspiratie. Ik vind mijn inspiratie in het dagelijkse leven, ik probeer een persoonlijk verhaal te bouwen om de dingen die mijn aandacht grijpen. Ik heb een theater achtergrond en hou ervan om dans op die manier te benaderen. Het werkt fijn voor mij om een personage op te bouwen, een verhaal te maken en het personage me eigen te maken, ook in mijn lijf. Dat is een interessant proces. Soms ga ik zo diep dat ik de controle over mijn emoties verlies.”

3.Wat doe je als je niet aan het repeteren of optreden bent?

“Ik hou van eten, heel erg. Ik probeer graag nieuwe dingen en restaurants. Ik ga ook graag naar festivals, clubs, reizen, shoppen, lachen, dingen doen met vrienden, fietsen met goeie muziek op, series en films kijken en ga zo maar door.”

Bio Gino
De uit Rotterdam afkomstige danser Gino Taytelbaum studeerde in 2015 af van de Rotterdamse Dansacademie Codarts. Tijdens zijn opleiding danste hij mee in choreografieën van o.a. Conny Janssen, Lorand Zachar en Sjoerd Vreugdenhil. In 2014 liep hij stage bij Jeugd-dansgezelschap De Stilte in Breda

 

Charlotte

Charlotte Petersen (Duitsland)

150725-projectsally-21180-A4

1.Vanaf welke leeftijd wist je dat je wilde dansen?

“Ik herinner me dat ik erg serieus was over het schrijven van ‘danseres’ bij de vraag ‘wat wil je later worden’ in van die vriendschapsboekjes op de basisschool.”

2.Wat betekent dansen voor jou?

“Dans is een kunstvorm die fysieke bewegingen gebruikt als vorm van uiting. Ik hou van de combinatie van sport en kunst.”

3.Wat doe je als je niet aan het repeteren of optreden bent?

“Wanneer ik wat langer vrij ben, ga ik graag zo veel mogelijk reizen. Daarnaast hou ik me graag bezig met breien,  schrijven en het lezen van hele goeie boeken. Maar hier in Maastricht kom ik daar nauwelijks aan toe. Hier zijn alle avonden en weekenden gevuld met gezellig koken, kletsen en op avontuur gaan met mijn collega dansers.”

Bio Charlotte
Charlotte Petersen rondde in 2015 de moderne dansopleiding af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Daarvoor studeerde zij aan de Rotterdamse Dansacademie Codarts. Ze liep stage bij het gezelschap TanzMainz, en danste in voorstellingen van o.a LeineRoebana en Sharon Eyal.