SALLY Dansgezelschap Maastricht fullscreen

SALLY Dansgezelschap Maastricht

laat dans beklijven en binnendringen op plekken waar het woord niet kan komen

SALLY Dansgezelschap Maastricht, onder leiding van Stefan Ernst en Ronald Wintjens, creëert dansvoorstellingen, educatieve dansprojecten en poëtische dansfilms voor de jeugd, jongeren en iedereen jong van hart.

Sinds de oprichting in 2005 brengt SALLY de ene na de andere succesvolle dansproductie op de planken, waaronder Super, Vreemde Eend en Hij Komt. De signatuur van de bevlogen makers Wintjens en Ernst is eigenzinnig, ontroerend, dynamisch en onverwachts.

Jaarlijks verrijkt SALLY het Nederlandse danslandschap ook met diverse educatieve dansprojecten voor basis- en middelbaar onderwijs, kunsteducatie-instellingen, theaters en dansgezelschappen.

Het vrije werk van het dansgezelschap was te zien bij vrijwel alle Nederlandse dansautoriteiten: Galilidance, Conny Janssen Danst, Introdans, Saarlandische Staatstheater, Noord Nederlandse Dans, Nederlandse Dansdagen, Danshuis Station Zuid, Productiehuis Brabant, Dansgroep Amsterdam, Jeugddansgezelschap De Stilte en Het Huis voor de Kunsten Limburg.

Dansmagazine Ballettanz beoordeelde hun online-dansfilmbioscoop TheMovingCinema.com in 2009 als beste danswebsite.

SALLY Dansgezelschap Maastricht is authentiek en inspirerend in haar missie: om dans te laten beklijven en binnendringen op plekken waar het woord niet kan komen.

kranten

“Een betere promotie kan de dans zich niet wensen.”

(Trouw)

“Dansers hebben geen woorden nodig, (…) het is al mooi genoeg.”

(Dagblad van het Noorden)

“Sprookjesachtig.”

(De Volkskrant)

Plaats reactie