fullscreen

Over de voorstelling KEIHARD

Dans die je raakt | 10+/Volwassenen | 60 minuten

KEIHARD is een voorstelling met keiharde dans! De toeschouwers worden getrakteerd op een aparte beleving. Ze nemen plaats op het podium, midden in de dansexplosie en dicht op de huid van de dansers. De energie wordt voelbaar, zelfs tastbaar, waardoor niemand stil kan blijven zitten.

KEIHARD toont de kracht van het collectief en wat je als groep van individuen te weeg kan brengen. Zeven dansers staan op het podium en laten zien hoe een collectief energie kan creëren, actiebereidheid kan aanwakkeren en voor verandering kan zorgen. SALLY laat het publiek ervaren hoe besmettelijk het is om naar dans te kijken: intens, virtuoos, vol humor en KEIHARD ‘in your face’.

Over de choreografen

Stefan Ernst (NL) richtte in 2006 samen met Ronald Wintjens SALLY Dansgezelschap Maastricht (voorheen Project Sally) op. Sindsdien is hij als artistiek leider en huischoreograaf aan het gezelschap verbonden. Inmiddels heeft hij al meer dan 30 choreografieën op zijn naam staan. Zijn stijl wordt door de pers omschreven als; fysieke dynamische dans, herkenbaar en origineel. Met KEIHARD wil Ernst het publiek trakteren op een explosie aan dans in alle facetten. En gaat daarvoor samen met de dansers terug naar de essentie van dans; kracht, passie en de energie.

Martin Harriague (FR) is choreograaf, danser en componist. Als een van de jonge talenten uit SALLY’s Danslab was zijn choreografisch werk al eerder te zien in SALLY’s voorstellingen: Revolt, Skyline en LUX. Momenteel maakt Harriague internationaal furore en heeft hij onder ander werk gecreëerd voor: Kibbutz Dance Company (IL), Scapino Ballet Rotterdam (NL), Dantzaz Konpainia (SP) en Malandain Ballet Biarritz (FR). Harriague componeert voor zijn werk zelf de muziek en is daarmee een zeldzaamheid in de danswereld. Als danser begrijpt hij het metier van de dans ten volle, en weet hij zijn muziekcomposities te vertalen tot een verlengstuk van de dans.

Over SALLY

SALLY Dansgezelschap Maastricht staat garant voor virtuoze voorstellingen voor alle leeftijden. In de producties van SALLY smelten hedendaagse dans en maatschappelijke thema’s samen in een dynamische en hartverwarmende danstaal. Abstractie en realisme komen samen in een unieke signatuur waarmee SALLY zich onderscheidt van andere dansgezelschappen.

Credits Keihard:

Choreografie: Stefan Ernst en Martin Harriague

Dansers: Patrizio Bucci, Luis Pedraza Cedrón, Yun-Yu Chang, Cesare Di Laghi, Lea Giamattei, Amy Greene en Pedro Ricardo Henry.

Muziek: o.a. Martin Harriague, Wouter Gulikers, Pryda, Kanding Ray en SOHN.
Dramaturgisch advies: Inèz Derksen

Kostuums: Mieke Kockelkorn

Decor: Janco van Barneveld

Lichtontwerp: Otto Eggersglüss
Techniek: Theatervogels

Met dank aan: Parkstad Limburg Theaters, Theater aan het Vrijthof en ECI Cultuurfabriek voor het beschikbaar stellen van hun ruimte, schrit_tmacherfestival, ArtEz Hogeschool voor de Kunsten en Codarts Rotterdam.

KEIHARD wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten Nederland, Provincie Limburg en Gemeente Maastricht.

Kijk voor meer informatie over SALLY Dansgezelschap Maastricht www.sallydm.nl

Plaats reactie